3D Creatie

Additive Manufacturing is een term die steeds vaker gebruikt wordt. Het concept van ‘additive manufacturing’ wordt regelmatig in een adem genoemd met 3D printing. Maar wat betekend “additive”? En wat is het verschil met het traditionele “subtractief” proces?

Tot op heden gebruikt de industrie vaak subtractieve machinale procédés. Hierbij word bijvoorbeeld de complexe geometrie van straalmotor componenten vervaardigd met behulp van subtractieve machinale procédés: door middel van vijlen, draaien, frezen en slijpen wordt materiaal uit een blok metaal weggesneden. Dankzij de verspanende technieken ontstaat de gewenste vorm.

Daarentegen zijn additief vervaardigde onderdelen “gegroeid “ (zoals een 3D printer doet, laag voor laag laten “groeien” van een product) , wat resulteert in weinig tot geen materiaal afval.
Wat zijn de andere voordelen van additive manufacturing? Specifiek ontworpen en additief gefabriceerde onderdelen wegen een stuk minder dan conventioneel vervaardigde onderdelen. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom men bijvoorbeeld in de ruimtevaart veel aandacht besteed aan dit proces. Additive manufacturing biedt ingenieurs de mogelijkheid om in zowat elk opzicht betere onderdelen te maken dan de ‘gefreesde tegenhangers’ en zijn in veel gevallen in prijs economisch concurrerend geworden vanwege de ontwikkeling van deze productietechnologie in deze afgelopen jaren.

Deze benadering van product creatie vereist een heel ander type ingenieur… een die Creationsin3D u kan leveren.

Een engineer die niet ontwerpt voor manufacturing, maar één die ontwerpt op product performance! Hierover leest u meer op onze 3D Engineering pagina [lees meer]

Hierboven, in ons uitschuivend submenu, vind u de additieve technieken die Creationsin3D u kan leveren, tot uw dienst!