Jelle Hondema
Jelle HondemaCreationsin3D Business Development | Human Resources | Bedrijfsfinanciering
Bedrijfskundig opgeleid en na een periode van ruim 20 jaar als partner werkzaam te zijn geweest in de (internationale) werving en selectie van middelbaar en hoger geschoolde technici uit de GWW, Werktuigbouw en Elektrotechniek en naderhand ook op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Planologie, streek Jelle Hondema begin 2012 neer in de Haarlemse Waarderpolder.

Hij richtte Haarlem Venture LAB op, bedoeld om studenten, startende ondernemers en MKB-ers vanuit een bedrijfskundig perspectief te helpen bij de start-up, innovaties of groei van hun bedrijf. Zo was het Haarlem Venture LAB betrokken bij de ontwikkeling van diverse nieuwe bedrijfsconcepten in de technische sector, HR, financiële sector, en meer….

Sinds 2014 is Haarlem Venture LAB als partner betrokken bij MAAK Haarlem, een proeftuin voor de innovatieve maakindustrie, en van hieruit is ook de samenwerking ontstaan met ABID | Alexander Bannink Industrial Design. De samenwerking heeft geleid tot een ontwerp en ontwikkelbedrijf voor de professionele toepassingen rondom nieuwe maaktechnieken: Creations in 3D. Nieuwe innovaties ontstaan vaak door ondernemerschap en nieuwe innovaties trekt nieuw ondernemerschap aan. Creations in 3D verbindt beide.

Alexander Bannink
Alexander BanninkCreationsin3D Creative | Designer | Engineer | 3D print specialist
Alexander Bannink is industrieel ontwerper en zelfstandig ondernemer, eigenaar van ABID | alexander bannink industrial design.
ABID’s allereerste opdracht in 2003 was het implementeren van Rapid prototyping, 3D modeling en 3D renderen in de workflow van Mars’ R&D afdeling. (Mars was toen nog Masterfoods)
Sindsdien heeft ABID zich bezig gehouden met het ontwerpen, 3D modelleren, renderen, animeren en prototyping van vele producten en voertuigen. Van koffiezetapparaat tot tram, ABID mocht er aan werken.
In 2013 begon Alexander met zijn gastdocentschap op Hogeschool Zuyd te Heerlen. Op de afdeling werktuigbouwkunde inspireert hij zijn studenten met creativiteits sessies, ontwerp inzicht en geeft hij les in het 3D printen en vervaardigen van onderdelen. Zijn studenten maakten in 2014 een 3D geprinte auto. De mallen van de auto werden vervaardigd op 10 Ultimaker thuisprinters. Met deze auto strijden ze in de Shell Ecomarathon. Doordat deze auto zo uniek is behaalden ze wereldwijd de 3D print headlines en gaat deze auto van beurs naar beurs…
Binnen Creationsin3D houdt Alexander zich bezig met adviseren en creatie van 3D modellen geschikt voor de technieken die Creationsin3D voert.